Parmigiano Reggiano

Parmigiano - Reggiano osten kommer från en liten tillverkare som heter Punto Latte i Concordia Sulla secchia, ca: fem mil norr om Modena. All tillverkning av ost kommer från de egna korna. Dom har en besättning på 1200 kor, vilket gör att dom endast kan tillverka 6st ostar per dag. Det går åt 850 liter mjölk för en sats, vilket ger två ostar. Punto Latte har erhållit många priser för sina ostar, bland annat vann dom silvermedalj på WORLD CHEESE AWARDS 2014.


All ost vi får hem är noga utvald, endast det bästa är gott nog.

Jag har även utbildat mig i att dela och packetera osten hos producenten, med överseende av Parmigiano-reggiano Consortiet.


Detta innebär att vi har tillåtelse att bearbeta hela osthjul och packetera dessa.


Dessa ostar kommer att delas med knivar, vilket innebär att ostarna blir inte lika stora. Därför måste man vara medveten om att vikten kan skifta och att beställningen kan hamna både under och över önskad storlek. Troligt kommer de flesta att hamna runt 500 gram.


Parmesan 18 mån.

Finns i webshop


Parmigiano Reggiano