2015

Vad händer ? 2015



7/1-2015

Välkomna till ett nytt år.

Vi tackar för ett bra och utvecklande 2014 där vi lanserade några av våra viner på systembolaget i Markaryd. Detta har visat sig vara ett bra val. De viner som sålts har fått väldigt bra kritik hos kunderna.

Lanseringen av Lambruscon var ocksåa helt rätt. Ett kraftigt, rött moussernde vin, att servera till mat, blev snabbt en bland favoriterna.

Nu ser vi fram emot ett nytt spännande 2015 med massor av intressanta saker.

Det första som hände från 1/1-2015 var att alkoholskatten höjdes från 23;09 till 25;17/ liter.

Detta gör tyvärr vinet lite dyrare.

Men som jag ofta brukar säga, ett bra vin kommer aldrig upp i sitt rätta värde.


30/1-2015

Just nu är följande på gång. vi har gjort 6st Vinlådor med 3 olika vin och totalt 6 flaskor.

Dessa är inskickade för godkännande på systembolaget och kommer troligen att lanseras den 2/3-2015.

Detta innebär att ni som inte vill köpa en hel låda vin av samma sort, nu kan köpa någon av dessa, för att prova av lite olika sorter. Det kommer bilder på dom olika kombinationerna så snart vi fått det godkänt.


2/3-2015

Idag klockan 10:00 går det att beställa 6st olika vinlådor, med leverans till Systembolaget i Markaryd.

Denna möjlighet har vi gjort för att tillfredsställa dom som är osäkra på Friulanska viner.

Det finns lite olika blandningar och dessutom några lådor med 100% Friulanska druvor.

( Det innebär inte att dom andra druvorna inte växer i Friuli, utan att det är inhemska druvor. )

Alla vinerna utom Spumanten är DOC vin. Vilket innebär att tillverkaren följer de statliga kraven för hur vinet ska tillverkas i distriktet Colli Orientale del Friuli.

Hoppas detta kan vara till hjälp, när det gäller att utforska nya viner med nya smaker.


11/3-2015

Nu har det börjat ramla in beställningar på mixade låder och de första är levererade.

Detta är ett bra allternativför att testa av de olika vinerna.


Just nu pågår också förberedelserna inför VinItaly i Verona V13, det ska bli intressant att besöka och delta i en av världens största Vinmässor. naturligtvis kommer det information och bilder från detta.


27/3-2015

Då har vi avlutat VinItaly. En mässa med närmare 5000 utställare från hela Italien.

Under dom dagar vi var där fick vi träffa massor av nya producenter, men det känns som vi valt rätt.

Trots hög kvalitet överlag så känns IL Roncals viner som ett mycket bra val för svenska marknaden.

Nu åerstår arbetet med att försöka organisera alla inrycken, samt att minnas vad som var si eller så.


Vi provade även Balsamico.

Detta kommer vi att utveckla under sommaren och besöka producenter i området kring Modena.

här finns det massor av bra produkter och väldigt exklusiva.


22/4-2015

Norra skåne var på besök och gjorde ett reportage.

Orginal länken till tidningen. Mera Markaryd























































1/6-2015


Vårmarknaden I markaryd är över. Det var en kall och regnig tillställning.

Vi hade Bollino Rosso Lambrusco och Spumante till försäljning hos en lokal liten restaurang.

Det var väldigt uppskattat, men tyvärr kom det inte till sin rätt på grund av det kalla vädret.

Men vi hoppas ändå att dom som fick prova det, tyckte det var gott.

Vi hade även en visning av Frico Friuli. vilket är ett bra komplement till vin.

Dessa underbara ost chips kommer det hem mer av under kommande vecka.


3/8-2015

Tre veckor i Italien gav en massa nya upplevelser.

Bland annat hittade vi Casanova Balsamico som var helt underbar. Denna kan man inom kort beställa.

Vi kommer att ha vissa utvalda produkter på lager och även ge lite tips och ideer på hur man använder dessa på bästa sätt. Denna Balsamico är en ren naturprodukt, helt utan tillsatser, endast lagrad på fat.

Vi hittade även en ny Lambrusco och ett Rosé med bubblor. Helt klart intressant.

Men detta tar lite längre tid att göra klart för den svenska marknaden.

Vi besökte en liten tillverkare av Parmiggiano-Reggiano ost. som vi också håller på att försöka få till Sverige.

Här är det endast hela ostar på ca: 40 kg som kommer att importeras, vilket innebär att även detta tar tid med alla tillstånd från svenska myndigheter.


21/1-2016

Då har jul och Nyår passerat.

I mellandagarna var jag och utbildade mig i Italien för att f lov att hantera Parmigiano-Reggiano ost.

Denna kommer att finnas för försäljning måndagen den 25/1 2016

Vi närmar oss oxå vinprovningarna den 12 och 13 februari.

Ska bli både spännande och roligt. Just nu är det ca 20 platser kvar på fredagen och 10 på lördagen.